Testimonials

Testimonial van Mariëlle – augustus 2018

Wat gaat de tijd snel!

2016: Liggend op bed het internet af struinend omdat ik ziek was en niet veel kon daardoor en toen zag ik het. Een oproep voor een zeilreis voor chronisch zieken, echt iets voor mij. Gek op zeilen en helaas ook chronisch ziek.

Alweer bijna 2 jaar geleden, dat ik een levensveranderende reis heb mogen maken, ook dankzij sponsoren, met de stichting Live Your Dream.

De mooie en soms toch wel confronterende gesprekken aan boord hebben mij zeker geholpen om weer stappen te gaan maken in het leven, waarvoor ik nog elke dag dankbaar ben.

Wat is er veel veranderd in mijn leven sindsdien, zat ik voorheen hele dagen thuis, ben ik na de reis weer gaan waterpoloën (wat ik bedacht heb tijdens die reis en ik vroeger veel heb gedaan). Ik ben weer begonnen met werken, inmiddels een baan waar ik echt op mijn plek ben en die mooie perspectieven voor de toekomst heeft en zijn we, mijn vriend en ik, nu zelfs bezig om een huis te gaan kopen.

Ik ben ook grotendeels van mijn angst voor katten af, doordat heel de reis Pobla mee aan boord is geweest, wat een draak was dat, maar heeft mij veel geleerd.

Ik had zelf al wel wat zeilervaring, maar er was ook iemand mee zonder zeilervaring en wij allemaal hebben heel veel geleerd over het zeilen zelf.

Dat wij 5 mijl voor de kust windstil kwamen te liggen en dat er mensen waren die niet op wilde geven, heeft mij heel erg veel geleerd. Dat je zonder op te geven veel meer kan bereiken, ook al zit het soms tegen. Het is namelijk geen probleem, het is een uitdaging! Zwaar, maar de aankomst is daardoor nog mooier, dat kunnen zelfs de zeilers van de Volvo Ocean Race dit jaar beamen, die maakten hetzelfde mee.

Dankbaar ben ik dat ik deze reis heb mee mogen maken met Olaf, Petra, Hendri, Willemijn en mijn medezeilers. Een geweldige reis die ik nooit had willen missen!

Liefs, Mariëlle