Evenementen

Bij interesse in deelname aan onderstaande evenementen of ideeën voor het organiseren van soortgelijke of andere evenementen, bel 06-51612490 (Olaf Oosterman) of neem contact met ons op via info@lydfoundation.com.

Tweejaarlijks zeilevenement – Colin Archer Memorial Race  (CAM Race) van Lauwersoog naar Larvik (Noorwegen)

De CAM Race wordt om de twee jaar gezeild. De startplaats is Lauwersoog en de finish nabij het Noorse Larvik. De afstand is ongeveer 365 zeemijl. In tijd doet men er in het algemeen 2 tot 5 dagen over om de afstand te overbruggen. Dit natuurlijk afhankelijk van het weer en het schip waarmee gevaren wordt.

In de weken voorafgaand aan de race neem je deel aan een trainingsprogramma. De race zelf vindt plaats in de 2e/3e week van juli.

Voor de start op arriveren de deelnemers in Lauwersoog, waar de aangekondigde keuring op uitrusting en vooral veiligheid zal worden uitgevoerd. Op donderdagavond wordt er gezamenlijk gegeten waaraan vrijwel alle deelnemers, familie, belangstellenden, vrijwilligers en bestuursleden deelnemen. Vrijdag worden alle schepen naar de buitenhaven verhaald.

Zaterdagochtend vindt eerst de briefing plaats, waar de laatste wijzigingen worden doorgegeven en wordt de weersverwachting besproken. Daarna begeeft iedereen zich naar zijn of haar schip waar afscheid wordt genomen van familie, vrienden en belangstellenden. Hierna vindt de start plaats, altijd een spannend moment voor de deelnemers en tevens een schitterend gezicht voor de toeschouwers.

Dan zeilen de deelnemers hun wedstrijd. Eenmaal in Larvik vindt een warm onthaal plaats en kan men zich heerlijk opfrissen en uitrusten en kan men genieten van de mooie Noorse kust. Na enkele dagen vindt de Parade of Sail plaats, waarmee een eerbetoon wordt gegeven aan Colin Archer, die in Larvik begraven ligt. Als laatste wordt er nog gestreden om de Martin Loos prijs. Tot slot vindt de prijsuitreiking plaats en de gezamenlijke barbecue.

Voor deze reis geldt een eigen bijdrage. 

(Jaarlijks) terugkerend evenement – Zeilexperience van IJmuiden naar Lowestoft (UK)

Een unieke ervaring die je leert om te kijken naar wat je wel kunt en niet naar wat je niet kunt. De ervaringen van eerdere deelnemers spreken boekdelen.

Indicatie programma:

Vertrek vanuit Lelystad. Opstappen 10.00 uur aan boord in Lelystad. De Live Your Dream ligt in Jachthaven Lelystad-Haven. Vanaf Lelystad zullen we er ongeveer drie dagen over doen om naar IJmuiden te varen.

– Trainingsweek Pinkster Rally met de Toerzeilers naar Lowestoft
– Oversteek IJmuiden – Lowestoft – IJmuiden

IJmuiden
De middag en avond voor vertrek naar Lowestoft in IJmuiden zal in het teken staan van het checken van de route, indeling en klaar maken van de boot etc. Tot rust komen voor de aankomende oversteek naar Engeland is ook erg belangrijk. Schipper Olaf en zijn co-schipper zullen het voortouw nemen. Zij leggen je uit wat er gedaan moet worden. Het is ook een rustperiode vooraf aan de wedstrijd. Misschien dat er ook nog pers langskomt om jullie te interviewen.

Vertrek naar Lowestoft
Na het ontbijt gaan we de boot klaar maken en varen wij de haven uit. Dan begint de tocht naar Lowestoft die 24 uur kan duren afhankelijk van de wind. In die tijd zitten we dus continu op zee en hebben we een wachtsysteem aan boord. Dus om en om een ploegje op wacht of slapen/uitrusten.

Lowestoft
Aangekomen in Lowestoft gaan we nog even lekker de kooi in en spreken we af wat en hoe we die dag gaan indelen. Het rallydiner in Lowestoft in de Royal Norfolk & Suffolk Yachtclub is op vrijdagavond. Er wordt hier van de heren en de dames nette kleding gevraagd. We zullen waarschijnlijk aan de tafel van de commedore zitten (voorzitter van de Royal Yacht Club).

Voor deze reis geldt een eigen bijdrage. Het rallydinner a €35,- p.p. (excl. drankjes) wordt betaald door Live Your Dream. 

Eerder gehouden event – Fiets experience Belgische Ardennen

Geweldige fiets experience in Belgische Ardennen. Een team van 8 chronisch zieke en gezonde jongeren start met een training van 4 zaterdagen in de bossen rondom Amersfoort en Apeldoorn.

Ervaren trainers op Mountainbikes leren je hoe je op de juiste manier moet remmen en je pad te kiezen.

Natuurlijk is er ook aandacht voor uithoudingsvermogen en energie gebruik. Na de training in Nederland gaat deze groep naar de Ardennen om daar een week lang de opgedane kennis toe te passen in de bossen en velden. Een sportieve natuurbeleving en unieke ervaring!

“Het gaat hierbij om de gezamenlijke aantal afgelegde kilometers, en de te verlegen persoonlijke grenzen!”

Voor deze reis geldt een eigen bijdrage. 

Eerder gehouden evenement – Langlauf experience in Noorwegen

Een onvergetelijke experience. Vanaf begin januari volgt een team van chronisch zieke en gezonde jongeren 8 avonden gezamenlijk Langlauf training in een mooie sportschool in het midden van het land.

Op begin maart vliegen de deelnemers gezamenlijk naar Oslo, waar zij de Trysil expres nemen naar Trysil. Evander en Ilja (Nederlands echtpaar) heten ons welkom in hun prachtige huisjespark in dit populaire ski-oord van Noorwegen.

We nemen onze intrek in het Motel. Een groot familiehuis met mooi licht dagverblijf, gezamenlijke keuken, warme kamers en zachte bedden. De skibus stopt voor de deur en in 10 minuten sta je in de sneeuw. Na een sportieve dag in de langlauf loipe kun je lekker in de sauna (hout gestookt) of in het gril-huisje rond het vuur zitten.

De dag voor vertrek wacht ons een verrassing om nooit te vergeten!
Op traditionele wijze nemen we afscheid van het schitterende Noorwegen. Gelukkig hebben we straks de foto’s nog.

Voor dit evenement geldt een eigen bijdrage.