2-jaarlijks event – CAM Race zeilen naar Larvik (Noorwegen)

De C.A.M.R. wordt om de twee jaar gezeild. De startplaats is Lauwersoog en de finish nabij het Noorse Larvik. De afstand is ongeveer 365 zeemijl. In tijd doet men er in het algemeen 2 tot 5 dagen over om de afstand te overbruggen. Dit natuurlijk afhankelijk van het weer en het schip waarmee gevaren wordt. In de weken voorafgaand aan de race neem je deel aan een trainingsprogramma. De race zelf vindt plaats in de 2e/3e week van juli. Voor de start op arriveren de deelnemers in Lauwersoog, waar de aangekondigde keuring op uitrusting en vooral veiligheid zal worden uitgevoerd. Op donderdagavond wordt er gezamenlijk gegeten waaraan vrijwel alle deelnemers, familie, belangstellenden, vrijwilligers en bestuursleden deelnemen. Vrijdag worden alle schepen naar de buitenhaven verhaald. Zaterdagochtend vindt eerst de briefing plaats, waar de laatste wijzigingen worden doorgegeven en wordt de weersverwachting besproken. Daarna begeeft iedereen zich naar zijn of haar schip waar afscheid wordt genomen van familie, vrienden en belangstellenden. Hierna vindt de start plaats, altijd een spannend moment voor de deelnemers en tevens een schitterend gezicht voor de toeschouwers. Dan zeilen de deelnemers hun wedstrijd. Eenmaal in Larvik vindt een warm onthaal plaats en kan men zich heerlijk opfrissen en uitrusten en kan men genieten van de mooie Noorse kust. Na enkele dagen vindt de Parade of Sail plaats, waarmee een eerbetoon wordt gegeven aan Colin Archer, die in Larvik begraven ligt. Als laatste wordt er nog gestreden om de Martin Loos prijs. Tot slot vindt de prijsuitreiking plaats en de gezamenlijke barbecue. Voor deze reis geldt een eigen bijdrage. Meer informatie of aanmelden? Bel 06-51612490 (Olaf Oosterman) of neem contact met ons op via info@lydfoundation.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *