Live Your Dream Blog

Welkom op de blogpagina van Live Your Dream Foundation. Lees hier de geweldige ervaringen van jongeren die hebben deelgenomen aan onze evenementen en/of mee zijn geweest op één van onze reizen.

Voorbereiding CAM Race 2016

Over twee weken vertrekken 4 jongeren voor de Camrace 2016. Na Marielle Blom stelt ook Chris van Rooij zich vast aan jullie voor: En zo kom je via enkele omwegen terecht bij de Live Your Dream Foundation, die zich inzet voor jongeren met een chronische ziekte of aandoening.

En niet zomaar: ze organiseren meerdaagse sportieve bijeenkomsten waarin de jongere zich niet alleen sportief kan ontwikkelen, maar ook aan doelen en teamwork kan werken. Nu wil het geval dat deze foundation binnenkort mee doet aan de Colin Archer Memorial Race (C.A.M. Race), met andere woorden: een hele stoere zeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik (Noorwegen).    

Nu schrijf ik dit natuurlijk niet zomaar. Ik heb Live Your Dream benaderd voor meer informatie en na een heel leuk gesprek met Petra werd ik extra enthousiast en melde ik mij aan als mogelijke kandidaat. Even twijfelde ik of mijn Gilles de la Tourette 'zwaar' genoeg zou wegen om mee te mogen, maar dit bleek geen probleem te zijn.

Sterker nog, er is al eens een jongen met Gilles de la Tourette mee geweest en dat ging goed!

Nu, enkele weken en wat administratie verder + een hele vette bezichtiging op zeilboot 'Live Your Dream' is het definitief: ik ga mee zeilen! Jullie weten natuurlijk allemaal dat Chris + zeilen voorheen nog niet in hetzelfde woordenboek stonden. Daar is nu verandering in gekomen!

Ik verdiep me momenteel in een boek over zeilen en ga vóór aanvang van de wedstrijd een week mee zeilen, zodat ik de beginselen van het zeilen onder de knie kan krijgen. Die eerste week zeilen we door heel Nederland en overnacht ik ook op de zeilboot. Dat is van 9 tot 16 juli. Dan, 16 juli, is het zover: de C.A.M. Race gaat van start en vanaf dan is het knallen! We zijn met 3 ervaren vrouwen en naast mij nog 2 ervaren mannen, dus we gaan voor de winst! Ik ben dan wel degene zonder ervaring, maar ik ga het gewoon leren!

Naast dat dit erg leuk en avontuurlijk is, is dit natuurlijk ook een persoonlijke uitdaging, op fysiek en mentaal niveau. Wat kan ik fysiek aan en hoe zal het sociale aspect verlopen in een teamwork waarin we van elkaar afhankelijk zijn? Ik ben erg benieuwd!

Even voor de duidelijkheid: ik zal van 16 tot en met 22 juli volledig onbereikbaar zijn. Daarna post ik uiteraard een interessant verslag van de twee weken zeilen!

Geschreven door

  • Chris van Rooij
Nabeschouwing ervaring Mini Driehoek door Loes
"Live Tour Dream Team in Volvo Ocean Race"

Live Your Dream Foundation heeft de ANBI status aangevraagd

Live Your Dream Foundation (LYD) is een aantrekkelijke, professionele partner met bijbehorende fiscale faciliteiten voor grotere fondsen in Nederland.

Inloggen bloggers


Missie van de Live Your Dream Foundation

Missie

Door het organiseren van evenementen slaan wij een brug tussen de belevingswereld van chronisch ziek en gezond.

Visie van Live Your Dream Foundation

Visie

Chronisch zieke jongeren kunnen door gezamenlijk aan sportevenementen deel te nemen veel van elkaar leren.

Coachen door Live Your Dream Foundation

Coachen

We coachen mensen om evenementen te organiseren waaraan chronisch zieken en gezonde jongeren kunnen deelnemen.