Live Your Dream Blog

Welkom op de blogpagina van Live Your Dream Foundation. Lees hier de geweldige ervaringen van jongeren die hebben deelgenomen aan onze evenementen en/of mee zijn geweest op één van onze reizen.

"Live Tour Dream Team in Volvo Ocean Race"

Het mag lijken dat het stil is en er geen vooruitgang zit in "Live Tour Dream Team in the Volvo Ocean Race". Niets is minder waar dan dat. Er wordt heel erg hard gewerkt en de kansen worden steeds groter dat we ook echt gaan varen.

Met een team van 6 man: Berry van Ness van GR8 Industries, Jelle Drost van Pieterman en Partners, Alje Drost, Maarten Ensink, Petra van Duist en ikzelf wordt er gewerkt aan potentiële partners, onze boodschap, marketing en communicatie. Ik merk steeds meer dat de mensen gaan begrijpen waar de Campagne om draait. Ook als chronisch ziek kan je de wereld aan!      

Lees Meer

Voorbereiding CAM Race 2016

Over twee weken vertrekken 4 jongeren voor de Camrace 2016. Na Marielle Blom stelt ook Chris van Rooij zich vast aan jullie voor: En zo kom je via enkele omwegen terecht bij de Live Your Dream Foundation, die zich inzet voor jongeren met een chronische ziekte of aandoening.

En niet zomaar: ze organiseren meerdaagse sportieve bijeenkomsten waarin de jongere zich niet alleen sportief kan ontwikkelen, maar ook aan doelen en teamwork kan werken. Nu wil het geval dat deze foundation binnenkort mee doet aan de Colin Archer Memorial Race (C.A.M. Race), met andere woorden: een hele stoere zeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik (Noorwegen).    

Lees Meer

Nabeschouwing ervaring Mini Driehoek door Loes

Het zit er weer op: aan deze prachtige ervaring is een einde gekomen. Vanuit mijn eigen huisje – dat op de een of andere manier schommelend aanvoelt na twee weken op een boot te hebben geleefd – schrijf ik deze laatste blog.Afgelopen week zijn we ontzettend verwend door de Engelsen.

Onze zeezeilreis was onderdeel van een groter evenement genaamd de Mini Driehoek. Meer dan 50 Nederlandse zeilboten hadden zich hiervoor opgegeven! Daarom ontving iedere haven in Engeland ons met veel bombarie en lekker eten: ze zagen al voor zich wat voor een goede verhalen wij in Nederland over deze havens zouden vertellen. In de haven van Hartlepool kreeg elke zeilboot in de sluis een persoonlijke escort naar de ligplaats, en ze hadden een grote kroeg geregeld waar we de wedstrijd Nederland-Chili konden gaan kijken.Onze boot lag naast die waar Olafs vader op zat, en we maakten kennis met deze andere zeilers.

Lees Meer

Blog van Loes: "Groeten uit Engeland!"

We zitten nu vijf dagen op de boot. De Live Your Dream Foundation heeft me de kans gegeven om op deze spannende zeilreis mee te gaan waarbij we de oversteek naar Engeland maken, omdat ik diabetes type 1 heb: een chronische ziekte waar dag in dag uit mee om moet gaan.

Mijn naam is Loes en ik heb sinds mijn 24ste diabetes, nu drie jaar geleden. Toen ik er een beetje aan gewend was geraakt, ben ik erover gaan bloggen en bij Young Voices gegaan. Dat is een groep jonge diabeten die ons verhaal over de ziekte op een realistische maar ook positieve manier aan de buitenwereld laat zien. Hierdoor ben ik met Olaf en de Live Your Dream Foundation in contact gekomen, en werd ik gevraagd voor deze reis.

Lees Meer

Blog Noordzee Mini Driehoek door Paul

Mijn naam is Paul. Ik ben via LinkedIn in contact gekomen met Olaf en Petra van Live Your Dream Foundation voor de zeiltocht 'Noordzee Mini Driehoek' naar Engeland.

Ik heb een auditieve functiebeperking (zwaar slechthorend) die ik heb opgelopen door de hersenvliesontsteking, toen ik zes maanden oud was. Gelukkig dankzij veel oefenen en logopedie kan ik mij goed redden met praten en liplezen.

Lees Meer

Blog Noordzee Mini Driehoek door Mike

Mijn naam is Mike en ik ben 19 jaar. Ik heb sinds mijn 6e al diabetes. Ik doe mee met de zeilreis ‘De Mini Driehoek’, omdat ik de controle van mijn diabetes wil verbeteren en dat kan perfect met deze reis. Ook wil ik van mijn hoogtevrees af. Naar het voordek lopen op het water is voor mij nog erg lastig, maar ik hoop hier vanaf te komen. Ik denk dat dat goed gaat lukken.

Tot nu toe gaan sommige dingen moeilijk, waaronder het contact met een teamgenoot, maar het zeilen gaat goed. Ik heb al veel geleerd en het wordt steeds leuker. Ik merk dat het veel energie vraagt, maar door het enthousiasme krijg ik ook veel energie terug.

Lees Meer

Live Your Dream Foundation heeft de ANBI status aangevraagd

Live Your Dream Foundation (LYD) is een aantrekkelijke, professionele partner met bijbehorende fiscale faciliteiten voor grotere fondsen in Nederland.

Inloggen bloggers


Missie van de Live Your Dream Foundation

Missie

Door het organiseren van evenementen slaan wij een brug tussen de belevingswereld van chronisch ziek en gezond.

Visie van Live Your Dream Foundation

Visie

Chronisch zieke jongeren kunnen door gezamenlijk aan sportevenementen deel te nemen veel van elkaar leren.

Coachen door Live Your Dream Foundation

Coachen

We coachen mensen om evenementen te organiseren waaraan chronisch zieken en gezonde jongeren kunnen deelnemen.